Καλό σου ταξίδι Περήφανε Πρωτοπόρε Τάσο...

Η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Αθήνας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και το συγκλονισμό της για τον απρόσμενο θάνατο του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου...

Ομιλία-Συζήτηση για το Κυπριακό

Η Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία Αθήνας πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014, Ομιλία-Συζήτηση για το Κυπριακό...

Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΙΕΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

«Τ' αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δε λογιέται»

Η Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία Αθήνας στην Πρώτη τη Γραμμή

Η πρόταση της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορίας Αθήνας, όπως ψηφίστηκε από την Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας και υιοθετήθηκε από την Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων, συζητήθηκε και υιοθετήθηκε και από το Κυπριακό Κοινοβούλιο...

Δικαιολογητικά για Στεγαστικό Επίδομα € 1000

Η Πρωτοπορία Αθήνας σας ενημερώνει ότι έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2014 των 1000 ευρώ...

Recent Tube

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Φ.Ε.Κ. ΑΘΗΝΑΣ

ΝΕΑ ΣΧΟΛΩΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

» » Η Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία Αθήνας στην Πρώτη τη Γραμμή


Η πρόταση της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορίας Αθήνας, όπως ψηφίστηκε από την Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας και υιοθετήθηκε από την Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων, συζητήθηκε και υιοθετήθηκε και από το Κυπριακό Κοινοβούλιο. 

  Η Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία πάντα δίπλα στον φοιτητή! 

Ακολουθεί το τι διαμείφθηκε στη σημερινή Συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Έκκληση προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ΤΕ.ΠΑΚ. να διευρύνουν τα κριτήρια και να ανοίξουν ακόμα περισσότερες τις πόρτες τους ώστε οι Κύπριοι φοιτητές που χάνουν τη χρονιά τους λόγω της κατάστασης στα ελληνικά Πανεπιστήμια να απορροφηθούν με μεταγραφές στα κυπριακά, απευθύνει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας. Επίσης καλεί τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας να επιδείξουν τη δέουσα κατανόηση και να διευκολύνουν τους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων στη διασφάλιση των ωφελημάτων καθώς δεν μπορούν να προσκομίσουν τις απαιτούμενες βεβαιώσεις από τις σχολές τους.

Σε δηλώσεις μετά τη συζήτηση του θέματος από την Επιτροπή Παιδείας, ο Πρόεδρος της Γεώργιος Τάσου ανέφερε ότι συζητήθηκε το θέμα με στόχο να δοθεί στους Κύπριους φοιτητές στην Ελλάδα που χάνουν τη χρονιά τους, η δυνατότητα να μεταγραφούν στα κυπριακά δημόσια Πανεπιστήμια.

Ο κ. Τάσου σημείωσε ταυτόχρονα ότι 100 θέσεις στο ΤΕΠΑΚ και 161 θέσεις στο Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν συμπληρώθηκαν και ανέφερε ότι τα Πανεπιστήμια διαβεβαίωσαν την Επιτροπή Παιδείας ότι οι πόρτες τους είναι ανοικτές και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να δεχθούν τον μέγιστο δυνατό αριθμό φοιτητών κατά το δεύτερο εξάμηνο της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας είπε πως η Επιτροπή έλαβε διαβεβαιώσεις από το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ότι ουδείς υπότροφος θα αποστερηθεί της υποτροφίας και θα αναμένει μέχρι οι δικαιούχοι να είναι σε θέση να προσκομίσουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Πρόσθεσε ότι στις 1200 αιτήσεις που υποβλήθηκαν εγκρίθηκαν 600. Διευκρίνισε επίσης ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρέπει να υπεισέλθει στα εσωτερικά άλλου κράτους, όμως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξει τους φοιτητές στην Ελλάδα.


 Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία Αθήνας
 ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΗ - ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΗ

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση